Berikan mereka masa, hargai mereka dan mereka akan akur untuk patuh…

Sepanjang minggu sibuk dengan rutin harian…pegi kerja balik kerja…diorg pegi sekolah balik sekolah, main bola, sembang lebih kurang dah malam..tido esok ulang balik rutin.Tiap kali mereka bergurau aku ingat diorg bergaduh…tiap kali diorg bergaduh macam bergurau…memg ekstrim..agak2 untuk seorang mama yang macam ak ni mestilah menjerit macam tarzan kan?dah la masa dengan diorg limited…pun nak kena menjerit jugak.memg tak mampu nak tahan perasaan bila dalam bilik pun diorg main bola sepak….ak marah kat ruang tamu pulak diorg ber3 main bola….bibik menjerit pun buat2 tak paham last bila ak yang turun bertempiaran lari. Itulah kerenah 3 hero ak…Wekend ni kami suami isteri macam biasalaaaa memanfaatkan masa yg ada untuk bersama mereka…dalam suasana hujan di putrajaya…kertas exam murid byk yg x bertanda…baju ak yg x berjahit lace dia lagi…ak lupakan demi 3 insan kesayangan kami dan juga amanah Allah yang tak ternilai harganya…… 

 
 time ni hujan….sb tu org x ramai  
 Teringat ak zaman ak budak2 dulu….mak dengan arwah abah ak takder guna psikologi pun dengan kami adik beradik tapi ak rasa kami membesar dengan baik.Tak la tertekan, liar, menberontak macam budak skrg. Sekali dia suruh ak ambikkan air cepat2 ak bangun ambik padahal mak abah ak dulu x garang pun…tapi hari ni ak suruh anak ak ambikkan phone ak kat atas bawak turun bawah jer siap upah nak bawak mkn kfc… sikit pun diorg x heran….bila ak tinggi sikit tone tu baru laaaa slow2 bangun. Mungkin ak dan suami kena penuhi keinginan mereka… 

Inilah antara keinginan mereka yang kurang ak dapat penuhi……Bertuah mak dgn arwah abah ak dapat anak macam ak….semoga ak lebih bertuah memiliki 3 hero kesayangan ku ini 

   ni kalo org tengok anak sapa laaaaa….hahahahah  

 

 layankan jer laaaaaa

 

Advertisements